Tko je FODMAPfriend?

Tko je FODMAPfriend?

FODMAP certificirani proizvodi su odabrani proizvodi proizvođačkih tvrtki ali i jela iz jelovnika ugostiteljskih objekata, koja su prošla proces dobrovoljne FODMAPfriend certifikacije. Certificirani proizvodi prolaze laboratorijsku analizu sukladnosti s unaprijed definiranim FODMAP standardima, označavaju se registriranim trademark znakom, i preko QR koda osiguravaju potrebne informacije na vašem mobilnom telefonu u realnom vremenu.

Danas kupci žele znati više o specifičnim karakteristikama proizvoda koje ih razlikuju od sličnih proizvoda na tržištu. 

U razvijenim zemljama potrebe kupaca uglavnom nisu više povezane sa količinom hrane. Postoji, naprotiv, povećani interes za sigurnošću hrane, nutritivnim i tehnološkim karakteristikama prehrambenih proizvoda koje kupujemo. 

U masi ponude svakakvih proizvoda, postavlja se pitanje kako prepoznati proizvod koji baš nama odgovara? Odgovor je jednostavan, i glasi „certificirani proizvod“.

Za nas konkretno znači „ FODMAP friend certificirani proizvod“.

Certifikacija proizvoda označava nešto više od same kvalitete i sigurnosti, ona je i prezentacija jedinstvenosti samog proizvoda, i naglašava specifične karakteristike proizvoda koji čine razliku među sličnim proizvodima na tržištu. Ujedno i podržava vjerodostojnost proizvoda i njihovu kvalitetu.

Certificirani proizvod znači pismena potvrda njegove sukladnost sa specificiranim granicama, prema unaprijed definiranoj metodi i unutar postavljenih granica izdrživosti. Certifikacijska markica na etiketi proizvoda su najbolji način komunikacije zahtjeva kupaca.

Dobrovoljna certifikacija znači predanost kontinuiranoj sigurnosti. Ono je važno zbog obveze održavanja uspostavljenog sustava sigurnosti kroz neovisne nadzorne audite. Kada se provodi dobrovoljna certifikacija, karakteristike proizvoda se jamče u skladu s unaprijed dogovorenim smjernicama koje potvrđuje neovisan laboratorij za analizu hrane koji radi po akreditiranim metodama.

FODMAPfriend certificirani proizvodi prolaze rigoroznu laboratorijsku analizu sukladnosti s unaprijed definiranim FODMAP standardima, označavaju se registriranim trademark znakom, i preko QR koda, koji je sastavni dio trademarka, osiguravaju pregršt potrebnih informacija na vašem mobilnom telefonu u realnom vremenu. 

FODMAP certificirani proizvodi su odabrani proizvodi proizvođačkih tvrtki ali i jela iz jelovnika ugostiteljskih objekata, koja su prošla proces dobrovoljne FODMAPfriend certifikacije.

Potražite znak na proizvodima i uživajte u slobodi izbora!

OZNAKE:

Ivana Maršan Jukić

Ivana Maršan Jukić mag.nutr.

Licencirani nutricionist od strane Monash sveučilišta iz Australije, prvog znanstvenog tima koji se uhvatio u koštac sa ovim velikim problemom.